Voedselstromen - Debat

Voedselstromen - Debat

Tijdens de eerste 2 weken van de maand oktober organiseert de Stad Brussel, in samenwerking met organisaties uit het maatschappelijke middenveld, de ‘Veertiendaagse van de Internationale Solidariteit’. Dit jaar is ‘oogpunten over migraties’ het centrale thema.

Het vrijwilligersteam van de Brusselse wereldwinkel heeft gekozen om dit thema op een creatieve manier in te vullen door de focus te leggen op de voedselstromen in onze maatschappij.
Voeding is alomtegenwoordig in ons leven. Vele mensen stellen zich allerlei vragen over hun voeding en vinden niet altijd duidelijke antwoorden. De wereld van onze voeding is dan ook vaak een ingewikkelde, ondoorzichtige realiteit.

Via een debat over ethische, duurzame en gezonde voeding willen we u helpen om uw voedingskennis te verhogen. U zal worden ondergedompeld in een aantal mooie en boeiende verhalen achter onze voeding.

Moderatrice Alma De Walsche gaat hiervoor in gesprek met:

• Hielke Van Doorslaer (beleidsmedewerker Politieke & Zuiddienst Oxfam Wereldwinkels)
• Luc Van Krunkelsven (oprichter Wervel)
• Jitske Eekman (diëtiste GVHV & fan van het boek ‘Van mammoet tot Big Mac: een geschiedenis van onze voeding’ van Staf Henderickx)

Na deze avond beschikt u over een schat aan informatie om uw weg te kiezen in het landschap van uw dagelijkse voeding.
Wil u zeker zijn van uw plekje bij de debattafel, reserveer dan uw stoel via: https://icontact.muntpunt.be/civicrm/event/register?reset=1&id=21707

Date(s): 
Mercredi, 11 Octobre, 2017 - 19:00 - 21:00
Adresse: 
Munt 6
1000 Brussel
Téléphone: 
025117529